De weekendbijlage van De Standaard al 3 keer gelezen? De Zondag al doorworsteld en van ellende de recepten in de Nina al aan het keuren?
Geen paniek. Gisteren leverden DWV een glansprestatie op eigen veld. En laat dan juist de lokale pers aanwezig zijn in de gedaante van de lokale historicus. Hij leverde zopas zijn gekleurd relaas van de feiten af. Ik heb eerst de gebakken ajuin en de mayonaise er af gedaan alvorens het online te zwieren …

De Ware Vianden –Truckers 9-2

Zijn de WV fel verbeterd of de Truckers van Meerhout-Geste fel verslechterd? Vorig jaar verloren we nog met 2-3 tegen deze ploeg. Dat was de editie getiteld: Ne kop lak ne kaardoem. Die mats viel juist voor onze zettersprijskamp en die wierp toen ook reeds zijn schaduw vooruit.
De Bieze kwam nu speciaal nog eens afgezakt. Hij liet het tuilderen in Tut even aan zich voorbijgaan. Wie we niet zagen, was de Melis? Hij is gekwetst. Anderen zeggen -o gruwel-: hij is gestopt. Ook die andere Methusalem uit Aarschot was er niet. Wel een stuk of vier van Vejel Sport omdat die niet moesten spelen en waarschijnlijk heeft dat met de monstercore te maken.

Het seizoen ondertussen
We stonden reeds aan het plein tegen Hulsen maar die mats was afgelast, heel laat op fb-boek gezet en niet meer gelezen. We hadden toen al een kaartrendez-vous gemaakt maar noppes. Dit is dus het eerste verslag van dit seizoen. Er zijn nochtans ook andere verslaggevers in de club beschikbaar, maar het leesvoer over vorige matsen bleef zeer beperkt.
Wanneer we nu aan de Diestsebaan door het Riekesgoed van weleer rijden, is het daar zielloos geworden: de geest is eruit. De laatste Riekestelg heeft de voorvaderlijke geboortegrond verlaten. De Wille van Leon van de Witte van Riekes heeft zich ondertussen bij het schoon volk over de Rode Laak gesetteld en hij heeft daar nu al twee nabije stamcafaten: de Beire en het Kroontje. Daar vroegen ze hem mee alsVIP naar het veldrijden in Zonhoven te gaan als ‘Golazo-Guests’. Vier prachtexemplaren uit onze gemeente (de Wille incluis) hebben daar in de VIP-ruimte in Zonhoven de show gestolen. Tussen al dat sjiek volk in het lang of met smoking, overgoten met champagne, zijn daar enkele alcoholzwelgers uit Veerle: met verschoten jeansbroeken, een slobbertrui, een tandenloos zoogdier met gore praat, iemand die niet praat maar alles roept wegens te gierig voor een hoorrapparaat enz. Zelfs de Wille voelde zich genant en dat wil wat zeggen! Ja wat wilt ge: hij woont nog maar pas over de Rode Laak en hij heeft al schatersmanieren! Voor wie het niet weet: ne schater is figuurlijk iemand die het hoog in zijn bol heeft, maar in feite toch maar een boerke blijft. De verhalen over ‘Veerle in Zonhoven’ en de foto’s zullen we best maar uit de geschiedenis van Veerle verwijderen. (By the way: Sta maar goed met historici want zij kunnen uw bestaan uit de geschiedenis wissen!)

De Joskeshow
Ze waren al enkele minuten bezig en we zagen een WV de overhand hebben, snel een aantal kansen. Het scoren kon niet lang uitblijven. Joske rolt op rechts de hele flank op, snelt een Meerhoutse Lukke Goris voorbij en schiet van schuin hoog in de haak: 1-0. Het ijs is gebroken. Daarna komt Gestel opzetten met een snelle, goede spits die tegen Tijl stond, maar tot drie keer toe op korte tijd kon den Tijl de zaken recht zetten. Hij heeft al veel bijgeleerd. We hadden ook een rechtsback, niet die van Westel die tegen Anderlecht flaterde. Lukske Maes laatste man die met zijn snelheid ook veel kon opkuisen en de Vreys is ook geen pijpenplakker. Deze vier zouden er geen binnenlaten en onze keeper had de gelegenheid de hele eerste helft niets anders te doen dan in zijn neus te peuteren. Hij zag nauwelijks een bal.
Dan komt een geharrewar voor het andere doel. Joske springt hoog en kopt de bal er met een boogje in. Nog eens en hij zou een zuivere hattrick hebben. Maar daar gaat de Naas van op links en in de verste hoek binnen: 3-0. Dan een schot hard op de keeper, Joske naar de Mark en geplaatst in de verste hoek maar door een speler van de lijn gehaald. Een hoge voorzet, teruggekopt door Milan (onze rechtsback, Lukke) en Joske binnen: 4-0. Hij maakte er drie in één helft maar niet achter elkaar.

De Taylorshow
De tweede helft komen er twee Benjamins bij: Taylor en Vanbel, naast ene Benjamin Morren die we echter anders kennen (zie hoger). Net zoals de schelmen in de 18de eeuw heeft hij veel dek- en schuilnamen, nietwaar baron Cooper? Waar Nestor slaat op de oudste van het gezin, wil Benjmin zeggen: de jongste. Ook Yenthe Michiels en Senne Van Herck kwamen erin. Deze laatste vormen het jong aanstormend geweld van de WV.
Het begint met een oprukkende Milan nu in het half, voorzet en Taylor binnen. Al forfaitscore juist na het half. Daarna Mark Maes van ver een harde in de hoek: 6
Dan komt Lukske Maes, de portier van achter eraf. De Truckers krijgen een vrije trap. Onze keeper stelt zelfs nog geen muur op, totale anarchie daar van achter. De trap wordt genomen rechtdoor in de hoek en binnen: 6-1 op kap van de kipper. De achterlijn was nu veel statischer vermits ook den Tijl eraf was.
Dan komt een kopie van de 5de goal. De Milan op rechts door, voorzet en Taylor binnen: 7-1. Nadat de Truckers een paar kansen hadden gekregen, maar hun beste man onbegrijpelijk naast een lege goal legde, kregen ze er toch nog één in. Hun lange, snelle spits kon zich nu zonder Tijl volledig uitleven, brak gemakkelijk door en legde hoog in de winkelhaak binnen. De schoonste tot nu toe van de mats, maar het was nog niet gedaan. Taylor maakt kort nadien 8-2, meteen ook zijn derde. De staart werd afgebeten door de Milan die met een mooi afstandsschot onderkant deklat binnen schoot en dat vond ik weer de mooiste. 9-2 boeken toe.
Het moet gezegd dat de Truckers een heel sportieve ploeg is. Ondanks de nederlaag, geen genirk, soms eens verontwaardiging wanneer de Mil verkeerd floot, maar bijvoorbeeld een onterecht toegekende hoekschop werd afgegeven. Na de mats bleven ze met veel lang zitten, maar ze werden ook goed geswanjeerd met hamburgers en curryworsten die ze à volonté mochten gaan halen.

The big bang battle
Ook voor het eerst dit seizoen: zetten. De Nijs had nog op het plein gestaan tot het affluiten. Dan sprintte hij naar de kleedkamr om hapsnap half gewassen vijf minuten later aan tafel te komen zitten. Ze hadden hem ook gezegd dat anders zijn plaats zou ingenomen worden. De Bieze was door de Wille opgetrommeld. Er waren vooraf al veel provocaties met veel machopraat in elkaars richting gegaan. We zouden nu voor eens en altijd uitmaken wie de beste kaarters waren. Drie gespeelde bomen winnen: zolder en klakaf tellen niet mee. Bij het begin werden er vier briefkes van 50 euro op tafel gelegd. Nu wordt het serieus! De zenuwen gieren door de keel en daar vertrekken we dan.
De eerste boom: de Nijs zet loecht en is er een paar keer aan. De Bieze laat zich op weinig fouten betrappen, doet zijn klak af met heel slechte en wint, maar dat telde gelukkig niet. Uiteindelijk zwaar gewonnen met 42-11 voor Wille en Bieze. Het is 1-0. Dan gaan we eten. Iemand laat een klad mayonaise en ajuin in de pisbak vallen. Daarna proberen een stuk of vijf WV’s die braggel in het putteke weg te pissen. Waar ze zich toch kunnen mee amuseren!
Bij de hervatting is het gedraaid en de tandem Wille-Bieze krijgt nu op hunnen huist: 15-42 en 1-1 en daarna in de derde boom doet de Bieze acht met tweeën, zeer zeldzaam maar hij speelt er zich zelf aan door den aas van de Wille af te pakken. Het wordt 21-42 en 1-2 maar dan moet onze meest fanatieke kaarter vertrekken om Chinees à volonté te gaan eten! De Nijs brak het spel af, nu we op een zucht van de definitieve overwinning stonden!? We konden niet tot drie bomen komen en we stonden er nu zo goed op. Noodgedwongen moesten we het geld weer teruggeven: maat voor niks. Afspraak voor de revanche over veertien dagen op de Zweters in Bergom.

Opstelling:
Voorzitter
Milan, Vreys, Lukske, Tijl
Glen, Aron, Mark, Naas
Joske Mammoet
Invallers tweede helft: Taylor, Vanbel, Van Herck, Michiels.